Over


De CEProNL Community richt zich op het samenbrengen van Dynamics 365 Customer Engagement Professionals in Nederland. Iedereen die zich professioneel bezig houdt met Dynamics 365 Customer Engagement is welkom om zich aan te sluiten. Het maakt daarbij niet uit of je consultant of zelfstandige bent, of als Power User werkt bij een eindgebruiker.

Wij organiseren events waar deelnemers kennis delen en netwerken. Tijdens deze evenement richten we ons inhoudelijk op Dynamics 365 Customer Engagement. Hierbij komen onderwerpen aan bod op functioneel vlak, development en integraties.

Kijk voor een lijst met events die zijn geweest op onze Meetup pagina

Wie zijn we


De CEProNL community is eind 2016 opgericht door drie enthousiaste professionals. Wij zagen een behoefte voor een inhoudelijke community naar het voorbeeld van bestaande Nederlandse en internationale user groups. Met zijn drieën vormen wij samen het vrijwillige bestuur en zorgen we voor de continuïteit van de community.

Stichting


In mei 2018 hebben wij ter ondersteuning van onze doelstellingen de Stichting CEProNL opgericht. Het doel en de opzet van de community zal hiermee niet veranderen. Met het oprichten van een stichting kunnen we echter een aantal zaken rondom de organisatie beter faciliteren en mogelijk op termijn nieuwe events mogelijk maken, bijvoorbeeld sponsoring en eigenaarschap van een eigen domein.

Het bestuur van de stichting blijft vrijwillig en zal geen enkele vergoeding van de stichting ontvangen voor de werkzaamheden. De stichting staat ingeschreven in de KVK te ’s Gravenhage onder nummer 71686673. Donaties zijn welkom via ons rekening nummer NL 63 TRIO 0379272687 tnv Stichting CEProNL.